Friday , January 22 2021
Lajmi i fundit

Tag Archives: Ulqin

Feed Subscription

Të dielën në plazhin “Safari”: NDARJA E FLAMUJVE TË KALTËR

Flamuri i kalter, Plava zastavica, Blue flag

Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare ka njoftuar se të dielën në plazhin “Safari beach” në Ulqin do të mbahet solemniteti me rastin e fillimit të programit “Flamujt e kaltër në Mal të Zi” për vitin 2016. Me këtë rast do të ndahen flamujt e kaltër për këtë vit të miratuara nga ana e jurisë ndërkombëtare “Blue Flag”. ... Read More »

Policia: PADI KUNDËR FAJDEXHIUT NGA KOSOVA

Euro

Punonjësit e Drejtorisë së policisë kanë dorëzuar padinë penale pranë prokurorisë kompetente kundër H.Q. (62) nga Deçani – Kosova, me banim në Ulqin, për shkak të dyshimit se ka kryer veprën penale fajde. Veprimet e policisë dhe prokurorisë çojnë drejtë dyshimit se H.Q. gjatë vitit 2010 i dha S.K. nga Ulqini para borxh me vlerë rreth 20.000 euro me të ... Read More »

Rastoder: FONDACIONI „PETROVIQ – NJEGOSH“ DO TË PËRKRAHË MBROJTJEN E KRIPORES

Serbo Rastoder

Akademiku Sherbo Rastoder deklaroi se Fondacioni „Petroviq-Njegosh“ do të ndihmojë punën e Shoqatës „Dr. Martin Schneider – Jacoby“. Ai është anëtar i Këshillit drejtues të Fondacionit, ndërsa të dielën në Kripore ishte i pranishëm në themelimin e kësaj Shoqate. „Princi Nikolla Petroviq më dha mandatin që të deklaroj se Fondacioni do të përkrahë punën e shoqatës „Dr. Martin Scheider-Jacoby“, sepse ... Read More »

Në Kripore: FORMOHET SHOQATA „DR. MARTIN SCHNEIDER-JACOBY”

Martin Schneider

Në Muzeun e Kripores të mbushur plotë të dielën, në kujtim të shkencëtarit dhe ekologut të madh gjerman, dashamirësit të natyrës dhe bukurive të regjionit dhe Ulqinit, dr. Martin Schneider-Jacobyt, u mbajt Kuvendi themelues i shoqatës e cila mban emrin e tij. Në këtë tubim të pranishëm, përveç të tjerëve ishin ambasadorët e Gjermanisë, Shqipërisë dhe Kroacisë, disa deputet në ... Read More »

Në Pinjesh: FILLOI PRISHJA E NDËRTESËS SË MUJO REXHËS

image-a924a3bc929906106984d7ef1cc942b2f2dc324d78f4724c3d388e314c82a859-V

Inspekcioni i mbrojtjes së hapësirës filloi të enjten në vendbanimin Pinjesh heqjen e objektit disakatësh në pronësi të Mujo Rexhës, shkruan “Dan”. Inspekcioni, siç theksohet, ka kërkuar prishjen e shtatëkatëshes sepse është ndërtuar pa leje ndërtimi në tokën në të cilën, sipas dokumentacionit planifikues, është parashikuar zona e gjelbër. Edhe pse në disa banesa ndodhen mobiljet e kushtueshme, kjo nuk ... Read More »

Komunalja: PASTRIMI I PLAZHIT POSHTË KALASË

Pastrimi

NP “Veprimtaritë Komunale” Ulqin në kuadër të projektit “Let`s do it”, në bashkëpunim me Bashkësinë e komunave të Malit të Zi dhe Zyrën për projekte ndërkombëtare Ulqin, bëri pastrimin e dy plazheve në perëndim të qytetit të vjetër. Pasi që deri te lokacionet duhet të vihet me mjete lundruese në aksion u angazhuan edhe barkat për të nxjerr mbeturinat e ... Read More »

Bienali në Venedik: PREZANTIMI I KATËR PROJEKTEVE PËR KRIPORE

Solana, Kriporja

Ministri i zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit Branimir Gvozdenoviq do të hap nesër, më 27 maj të vitit 2016, në Palazzo “Malipero” në Venedik, Pavijonin e Malit të Zi në Bienalin e XV të arkitekturës, njoftohet nga Qeveria e Malit të Zi. Tema e Pavijonit të Malit të Zi do të jetë Projekti Kriporja e Ulqinit, i cili korrespondon me ... Read More »

Në Shas: ME KONCERT PËRFUNDON MANIFESTIMI TRADICIONAL

Pranvera ne Ane te Malit

Me koncertin e madh poshtë mureve të qytetit të lashtë të Shasit, të dielën përfundoi manifestimi tradicional “Pranvera në Anë të Malit”. Para disa qindra vizitorë u prezantuan shoqatat lokale kulturo-artistike “Tradita” dhe “Ana e Malit”, si dhe ansamblet nga regjioni. Këtë manifestim, i cili filloi të enjten, për të 13 herë e organizoi Shoqata “Ora”. Read More »

Indeksi i zhvillimit: ULQINI 75,44 PËR QIND NGA MESATARJA SHTETËRORE

Panorama, Ulqin, Ulcinj, Sheshi i ullirit, Qendra, Centar

Sipas të dhënave për zhvillimin e komunave në Mal të Zi Ulqini është e vetmja vetëqeverisje lokale në Bregdet e cila është e pazhvilluar. Indeksi i saj i zhvillimit është 75,44 për qind nga niveli shtetëror. Ky indeks, i cili përfshin shkallën e papunësisë, të ardhurat për kokë banori, të ardhurat buxhetore të komunës për kokë banori dhe shkalla e ... Read More »

Scroll To Top