Sunday , July 21 2019
Lajmi i fundit

Tag Archives: Ulqini ne shekullin 19

Feed Subscription

Nga albumi i sulltan Abdul Hamidit: DY FOTOGRAFI TË VJETRA TË ULQINIT

Ulqini (vjeter) ne funt te shekullit 19, 1880-1900

Pak kohë më parë opinionit u prezantuan dy fotografi të vjetra të Ulqinit të cilat ndodheshin në albumin privat të sulltan Abdul Hamidit (1876-1909).Bëhet fjalë për një nga sundimtarët më të mençur dhe që udhëhoqi më gjatë në Perandorinë Osmane, ditëlindja e të cilët, me theksimin e flamurit turk në direk, çdo herë është festuar në anijet Ulqinake. Fotografitë janë ... Read More »

DETARIA E ULQINIT NË MESIN E SHEKULLIT 19

Anije, Brod, Kusarija, Gusarstvo

Në mesin e shekullit 19 në kantierin e anijeve në Ulqin (i cili ishte gjendej në Plazhin e vogël) për çdo vit janë ndërtuar katër-pesë anije të reja, kështu që në vitin 1863 Ulqinakët posedonin 200 anije, nga të cilat 80 ishin të mëdha. Sipas një raporti, në vitin 1877 kanë më shumë se 300 varka me vela për kabotazh ... Read More »

Scroll To Top