Wednesday , April 14 2021
Lajmi i fundit

Tag Archives: Ulqini

Feed Subscription

Ulqinit me dashuri: LIBRI I RI I ISMET KARAMANAGES

Ismeti Karamanaga

Këto ditë nga botimi do të dal libri “Ulqini: monumente, portrete, ngjarje”, e publicistit Ismet Karamanaga. Në pjesën hyrëse do të gjendet përmbledhja e punimeve të cilat prof. Karamanaga tash disa vite i ka publikuar në media dhe në profili e vet të FB për Ulqinit, monumentet kulturo-historike të këtij qytet dhe banorët e tij. Karamanaga është kronist i palodhshëm ... Read More »

CZIP: KONFERENCË E MADHE NDËRKOMBËTARE NË ULQIN

Kalaja Ulqin, Stari grad Ulcinj

Në periudhën prej 25 deri më 27 maj në Ulqin do të organizohet Konferenca ndërkombëtare e vendeve të Mesdheut për vleresimin afatmesëm të përdoruesve të programit CEPF (Critical Ecosystem Partnership Fund – CEPF), e cila do të mbledh më shumë se 60 shkencëtarë, përfaqësues të sektorit joqeveritar, shfrytëzues të granteve dhe palëve të interesuara nga i gjithë Mesdheu dhe më ... Read More »

Në maj: ULQINI NË VENDIN E DYTË PËR NGA ARDHJA E MYSAFIRËVE

Ulqin, Ulcinj

Duke marrë parasysh numrin e mysafirëve që erdhën gjatë majit, Ulqini është në vendin e dytë në Mal të Zi, mbas Budvës, tregojnë të dhënat më të reja të Entit shtetëror për statistikë Monstat. Siç thuhet, në rivierën e Ulqinit gjatë këtij muaji kanë pushuar pak mbi 12 mijë mysafirë të lajmëruar, që është 13,5 përqind e ardhjeve të përgjithshme ... Read More »

Ulqin: PENSIONIST DHE TË PAPUNËSUAR AQ SA TË PUNËSUAR

Sipas të dhënave të organeve dhe institucioneve përgjegjëse në Ulqin në janar të këtij viti zyrtarisht ishin të punësuar 4272 persona. Ky numër është gati i njëjtë nëse llogaritet numri i pensionistëve (3043) dhe numri i të papunësuarve, i cili kaloi kufirin psikologjik prej një mijë dhe tani është 1068. Në mënyrë që ndonjë komunitet të jetë ekonomikisht i qëndrueshëm ... Read More »

ULQINI NUK I TAKOI MALIT TË ZI ME VENDIME TË KONGRESIT TË BERLINIT

Arkiv, Arhiva

“Vendbanimet në jug të Tivarit, deri në lumin Buna, duke përfshirë edhe Ulqinin, do ti kthehen Turqisë”, shkruan në paragrafin e 29 të Kongresit të Berlinit të nënshkruar me 13 korrik të vitit 1878 nga ana e “fuqive të mëdha” (Gjermanisë, Austro-Hungarisë, Francës, Britanisë së Madhe, Italisë, Rusisë dhe Turqisë).Pra, me vendime të Kongresit të Berlinit ushtria malazeze, e cila ... Read More »

Tonesen: ADA ËSHTË PARAJSË E VËRTET NË TOKË

Lena Tonesen është Norvegjeze atraktive e cila bashkatdhetarët e vet i ka mrekulluar me blog. Për vetëm dy javë blogu i saj është renditur në listën e më të njohurve në Norvegji në konkurrencë prej gati 45 mijë blogerëve. Lena këtë verë e vizitoi Ulqinin dhe ishte e magjepsur, sidomos me Adën. “Ky ishull është i pabesueshëm, për mua parajsë ... Read More »

Romët në Ulqin

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Qendra kryesore e Romëve në shekullin 14 dhe 15 ishte në Greqinë jugore. Disa nga këto me siguri kanë vazhduar përgjatë bregdetit të Adriatikut, ndërsa në vitin 1362 përmenden dy “Jedupakë”, gjegjësisht Egjiptian. Pushteti turk ka kërkuar që të sillen mirë me to. “Askush mos ti shqetësoj ose shty përfaqësuesit e atij popull”, thuhet në firmanin nga viti 1604 për ... Read More »

Adroviq në “Vijesti”: INVESTITORËT E PËRHERSHËM

Samir Adroviq, Samir Adrovic

“Investitor i përhershëm është profesion i pazakonshëm i cili ekziston vetëm në Ulqin: ai ndërton, por askush nuk i sheh as themelet, e jo më ndërtesat, ai investon, por nuk shpenzon asnjë cent”, shkruan në vështrimin e vet të sotëm në “Vijesti” korrespodenti i kësaj gazetë nga Ulqini Samir Adroviq. Ai në mënyrë ilustruese dhe sarkastike i numëron disa ndërmarrje ... Read More »

Scroll To Top