Saturday , January 23 2021
Lajmi i fundit

Tag Archives: Valdanos

Feed Subscription

Bajraktari: QEVERIA INJORON KËRKESAT E QYTETARËVE TË ULQINIT

valdanos-avgust-2014-javna-rasprav

Në redaksinë tone mbërriti deklarata për opinion e kryetarit të Këshillit komunal të Lëvizjes qytetare URA Omer Bajraktarit. Me të vërtet është e pabesueshme marrëdhënia të cilën e tregon Ministria e rregullimit hapësinor dhe turizmit ndaj planifikimit hapësinor, gjegjësisht ndaj Planit hapësinor-urbanistik të Komunës së Ulqinit dhe kërkesave të qytetarëve tanë. Sepse, i tërë procesi po zhvillohet nën rrethana të ... Read More »

Ulqin: TË MËRKURËN TUBIMI PROTESTUES PËR VALDANOS

valdanos

Në tubimin e qytetarëve i cili të enjten mbrëma u mbajt në Sallën e madhe të Komunës së Ulqinit u vendos që të mërkurën e ardhshme para ndërtesës së administratës lokale të mbahet tubimi protestues. “Dilni në numër sa më të madh, të shfaqim në mënyrë të qetë dhe dinjitoze protestën e vet. Ne mbrojmë të veten”, tha drejtori ekzekutiv ... Read More »

Të mirat detare: RREGULLOHET PJESA VERIORE E PLAZHIT TË VALDANOSIT

Valdanos

Mbas konstatimit që pjesa veriore – muri i betonit në plazhin “Valdanos”, me gjatësi rreth 50 metër dhe gjerësi rreth 4 metër është krejtësisht i papërdorshëm, madje edhe i rrezikshëm për kalimtarët për shkak të murit të thyer të shëtitores së dikurshme, Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare të Malit të Zi ka angazhuar me këtë rast kryesin ... Read More »

Iniciativa: SHËTITORJA PREJ VALDANOSIT DERI NË KALA

Mendra, Valdanos

Kur në fillim të vitit 2011 me një grup aktivistësh kemi punuar vizionin për gjirin e Valdanosit, biologu gjerman i cili ndërroi jetë herët, Martin Shnajder-Jakobi, ka propozuar që në këtë plan të jetë edhe ndërtimi i shëtitores e cila do të çonte deri në Kala. “Do të ishte kjo një pistë ideale dhe përjetim unik: të shëtisësh afër detit, ... Read More »

Beci: VALDANOSI TË REGJISTROHET NË LISTËN E UNESKO-SË

Safet Beci 1

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit i dërgoi letër Drejtorisë për trashëgimi kulturore me kërkesë që të niset procedura për regjistrimin e gjirit të Valdanosit në listën e trashëgimisë botërore kulturore dhe natyrore – UNESCO. Siç thuhet në propozim, gjiri i Valdanosit ka vlerë universale. “Me regjistrimin në listën e UNESCO-SË do të sigurohej përmbushja e kritereve sociale, ekologjike dhe ekonomike ... Read More »

Ministria e bujqësisë: PUNËTORIA PËR ULLISHTARË MË 10 NËNTOR

Ulliri

Nga Ministria e bujqësisë dhe zhvillimit rural të Malit të Zi kanë njoftuar se për ullishtarët e Ulqinit më 10 nëntor do të organizohet punëtoria. Grupi që synohet janë ullishtarët që morën certifikatën me të cilën dëshmohet vjetërsia e ullinjve të tyre dhe e cila këtë vit është vërtetuar në Universitetin e Stambollit. Certifikata, gjegjësisht prova për ekzistencën e gjatë ... Read More »

Kapidani: PAJISJET E REJA NË MAVRIAN

Radar Mavrijan

Drejtoria e sigurisë detare në të ardhmen do të ketë kontroll preciz të bregdetit në tërësi, që do të mundësojë lundrim të sigurt dhe mbrojtjen e detit nga ndotja, deklaroi zëvendës drejtori i këtij institucion Nexhat Kapidani. Ai për Portalin Ul-info tha se këtë gjë e mundësojnë pajisjet e reja me komplet logjistikën të cilët u siguruan në kuadër të ... Read More »

Monumentet e Ulqinit: KRONI BEGUT NË ULLISHTË

Kroni i Begut, Begova cesma

Diku nga mesi i rrugës e cila shkon nëpër zemër të Ullishtës, prej Ulqinit kah Valdanosi, ndodhet kroni i Begut. Ky objekt monumental guror nga shekulli 18 është përmendorja më e vlefshme e kultit të ujit, i cili me kujdes është kultivuar gjatë tërë historisë së këtij qytet. Edhe pse është devastuar në mënyrë të konsiderueshme, ajo, në shoqërinë e ... Read More »

Paralajmërim: MOMENTI I FUNDIT PËR TRAJTIMIN E ULLINJVE

Ulliri, Maslina, Ullishta, Maslinada

Ekspertët e laboratorit fitosanitar kanë njoftuar se në fillim të kësaj jave kanë vizituar ullishtën në zonën e Ulqini. Ato thanë që në Ullishtën e Valdanosit është shënuar numri më i madh i mizave të ullirit – dy deri në tre herë më shumë se në shikimin e kaluar, gjë që tregon se në këtë zonë ullishtarët ose shumica e ... Read More »

Scroll To Top