Monday , July 13 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: Xhelal Hoxhiq

Feed Subscription

Hoxhiq për përmbytjet: DO TË JETË MË KEQ, SEPSE VENDOSIN NJERËZIT E PARTIVE

Xhelal Hoxhiq, Dzelal Hodzic

Drejtori i Shoqatës ekologjike “Hapi i gjelbër” Xhelal Hoxhiq ka thënë se pakujdesi, erozioni dhe ndërtimi në brigjet e kanalit të Braticës kanë bërë të veten, por që sa më shpejt duhet të zgjidhen këto probleme në mënyrë që të kemi sa më pak përmbytje në Ulqin. “Bratica duhet fillimisht të pastrohet nga mbeturinat e llojllojshme dhe të hapet. Duhet ... Read More »

Hoxhiq për bujqësinë: NUK KA RRISK GJERSA AGRONOMËT MERREN ME POLITIKË DHE TREGËTI

Xhelal Hoxhiq, Dzelal Hodzic

Një nga njohësit më të mirë të problematikës së bujqësisë Xhelal Hoxhiq ka deklaruar se është me rëndësi jetike për Ulqin që së bashku me turizëm të zhvillojë edhe bujqësinë. Ai veçanërisht thekson që në komunë të Ulqinit gjenden 60 për qind të tokës së përpunueshme në Bregdetin malazez. “Por, këtu nuk ekziston bartësi i zhvillimit të bujqësisë, nuk ka ... Read More »

“Hapi i gjelbër”: TRYEZË E RRUMBULLAKËT PËR PORT MILENËN

pORT mILENA

Drejtori ekzekutiv i organizatës ekologjike “Hapi i gjelbër” Xhelal Hoxhiq ka deklaruar se nga fundi i këtij muaji do të mbahet tryeza e rrumbullakët “Port Milena: dje, sot dhe nesër”. Ai për Portalin Ul-info tha se në këtë tubim do të ftohen përfaqësuesit e Qeverisë së Malit të Zi, Komunës së Ulqinit, bashkësive lokale dhe shoqatave ekologjike, si dhe të ... Read More »

Hoxhiq: KATANA I KA DUART E LIDHURA, PYETEN “EKSPERTËT”

Xhelal Hoxhiq, Dzelal Hodzic

Drejtuesi i Shoqatës ekologjike “Hapi i gjelbër” Xhelal Hoxhiq ka thënë se në konstatimin e tij që Ulqini këtë vit ishte i pistë në sezon nga Ndërmarrja komunale erdhi demanti i paqartë dhe i paargumentuar. “Unë nuk dyshoj në qëllimet e mira të drejtorit Katana, por kemi të bëjmë me diçka tjetër. Katana i ka duart e lidhura, pak ose ... Read More »

Hoxhiq: GJENDJA E PASTËRTISË ANTIPROPAGANDË PËR TURIZËM

Mbeturinat, smece

Drejtuesi i Shoqatës ekologjike “Hapi i gjelbër” Xhelal Hoxhiq ka vlerësuar se mbajtja e pastërtisë gjatë këtij sezoni në Ulqin ishte në nivel shumë të ultë. Ai për “Dan” tha se johigjiena është e dukshme në çdo hap dhe ka akuzuar ndërmarrjen lokale “Veprimtari komunale” që nuk është përgatitur mirë për sezon. “Kontejnerët në zonat më frekuente të qytetit nuk ... Read More »

Thellimi i Bunës: DO TË PUNOHET EDHE NATËN

Fuad Haxhibeti takim per Bunen

Të premten në zyrën e Kryetarit të Kuvendit Fuad Haxhibeti u mbajt takimi më përfaqësuesit e Drejtorisë për Ujëra, Danillo Gllobareviq, përfaqësues të OJQ Peshkatarët e Ulqinit, Atif Hasanaga, përfaqësuesit e ndërmarrjeve turistike në Bunë, Marko Mashanoviq dhe OJQ Hapi i Gjelbër Xhelal Hoxhiq. Tema e takimit ishte rrjedhshmëria e krahut të djathtë të lumit Buna dhe marrja e masave ... Read More »

Hapi i gjelbër: TË FORMOHET FONDI AGRO-EKOLOGJIK

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Organizatat joqeveritare “Hapi i gjelbër” dhe Ulqin biznes asociacioni (UBA) i propozuan kryetarit të komunës Fatmir Gjeka që deri në fund të vitit të themelojë Fondin Agro-ekologjik në komunë të Ulqinit. Ky fond, siç thuhet, do të ishte institucion i veçantë, gjegjësisht person i pavarur juridik, themelues i së cilit do të ishin komuna e Ulqinit, Qeveria e Malit të ... Read More »

Alarm: NJË METËR MBETURINA TOKSIKE NË SHTRATIN E PORT MILENËS?

pORT mILENA

Drejtori ekzekutiv i Shoqatës ekologjike “Hapi i gjelbër” Xhelal Hoxhiq ka deklaruar se në shtratin e Port Milenës ekziston së paku një metër mbeturina toksike të cilët vranë dhe vazhdojnë të vrasin botën e mbetur bimore dhe të kafshëve në këtë atraksion të dikurshëm të qytetit të Ulqinit. “Ajo, për fat të keq, sot është kanalizim i hapur”, tha ai ... Read More »

“Hapi i gjelbër”: TË GJITHA DO TI BETONONIN VETËM TA KENË MIRË

Xhelal Hoxhiq, Dzelal Hodzic

Drejtori ekzekutiv i Shoqatës së ekologëve “Hapi i gjelbër” Xhelal Hoxhiq ka deklaruar që janë të gatshëm të organizojnë rojën në mënyrë që të parandalojnë qëllimin e betonimit të Parkut të qytetit në Plazhin e vogël. “Ato që kanë paramenduar këtë akt johuman dhe frikacak, nëse kanë sado pak njerëzi, le të dalin në mënyrë që të shohin i gjithë ... Read More »

Hoxhiq: ME PHU TË MBROHET PORT MILENA DHE LIQENI I SHASIT

Xhelal Hoxhiq, Dzelal Hodzic

Drejtori ekzekutiv i OJQ “Hapi i gjelbër” Xhelal Hoxhiq ka vlerësuar që me disa zgjidhje në Planin hapësinor urbanistik (PHU) të Ulqinit, i cili gjendet në shqyrtim publik, tentohet që Ulqinakëve ti imponohen zgjidhjet të cilat janë në kundërshtim me interesat e tre, qëndrimet e profesionit dhe shkencës, si dhe zgjedhjes kushtetuese të Malit të Zi për të qenë shtet ... Read More »

Scroll To Top