Sunday , September 27 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: Zostera Marina ne Ulqin

Feed Subscription

Leshteriku i detit

Leshteriku i detit, Morska svilina

Në Valdanos rritet bima me emër Zostera marina apo “Leshteriku i detit”, e njohur në popull si barishte e detit. Bëhet fjalë për specie endemike mesdhetare, që do të thotë që kjo specie jeton vetëm në detin Mesdhe dhe në asnjë vend tjetër! Livadhet e Leshterikut  janë zona me diverzitet të madh biologjik,  provë e pastërtisë së detit dhe pasurisë ... Read More »

Scroll To Top