Tuesday , June 22 2021
Lajmi i fundit

Takimi në Adë: RANA E NXJERRË TË PËRDORET PËR TË RUJTUR ADËN

20210406_220822Me ministrin e bujqësisë Aleksandar Stijoviq dhe drejtorin e të Mirave Detare  Mladen Mikijel, vizitë në Adën e Bunës.

Ada e Bunës është një tërësi unike natyrore me të cilën Ulqini njihet botërisht.  Materiali i nxjerrë nga gryka e degës së djathtë të lumit Buna të përdoret për të ruajtur Adën dhe rëra e nxjerrë të përdoret ekskluzivisht për të ushqyer pjesën e eroduar të plazhit.

Ministrin Stijoviq e informova me kërkesat e prodhuesve dhe amvisërive bujqësore, si dhe nevojën për t’i mbështetur ata në një kohë kur biznesi i tyre është i rrezikuar.

Drejtorit Mikijel ja shpreha nevojën për përfshirje më aktive të MD në përgatitjen e sezonit turistik si dhe gjendjen e projekteve të planifikuara për Ulqin.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top