Saturday , July 4 2020
Lajmi i fundit

Të moçmit dinin: GJETHI I LARIT ËSHTË ILAÇ

Lovor, LariNë Ulqin gjethi i larit prej kohësh përdorej në ushqimin e përditshëm. Ishte erëza e preferuar e ushqimit, ndërsa hulumtimet tregojnë se është plotë me vitamina dhe minerale.

Vitaminë A dhe C ka më së shumti, ndërsa nga mineralet hekur, kalcium dhe magnez. Era e gjethit të larit largon insektet, ndihmon tretjen, nxit disponimin e mirë, zvogëlon rrezikun nga shfaqja e sëmundjeve kardiovaskulare.

Është mjet i shkëlqyer për parandalimin e gripit dhe viruseve tjera infektuese, qetëson dhimbjen e kokës dhe është ndihmë e mirë në rastin e  migrenës.

Nuk është e rastit që pjesa e qytetit e cila sot quhet Mëhalla e re dikur quhej QafLarje, si dhe që lar kishte kudo në qytet.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top