Thursday , February 27 2020
Lajmi i fundit

Traditë e harruar: GARAT E KUAJVE NË SHËN KOLL MAJ

Kali, KonjNë Ulqin deri në fillim të Luftës së dytë botërore ishte traditë që një herë në vit, më 9 maj, në Shën Koll, të mbahen garat e kuajve.

Drumi i Shtojit, prej Port Milenës deri tek fshati me të njëjtin emër, Shën Koll, ishte me gjerësi të tillë që në të mund të rreshtoheshin 40 kuaj!?

Fituesi i garës shpërblehej, si dhe mbante nderin e veçantë që kishte kalin më të shpejtë. Për këtë arsye disa Ulqinak më të pasur kishin kalin vetëm për këtë garë.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top