Saturday , August 15 2020
Lajmi i fundit

TRE SHISHE NË MINAREN E XHAMISË SË DETARËVE!?

Xhamia e detareve (1)Udhërrëfyesi i njohur gjerman Friedrich Poths-Wegner ka kaluar nëpër Ulqin në fund të shekullit 19 dhe për këtë ka shkruar një kapitull në librin e vet “Kreuz und Querfahrten: Dalmatien, Montenegro und Albanien”, e cila u botua në Berlin në vitin 1897.

Për lexuesit tanë do ta ndajmë një episod interesant. Duke u ulur në mëngjes nga Kalaja në Ranë ky Gjerman ka vërejtur në minaren e Xhamisë së detarëve tre shishe të zeza. “Çfarë do të thotë kjo”, e pyeti gjermani mikpritësin e vet i cili iu përgjigj që kjo është “për shkak të syrit të keq” (wegen schlechtes Augens).

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top