Thursday , July 9 2020
Lajmi i fundit

Tregëtia e jashtme e Malit të Zi: MINUS ME SHQIPËRINË, PLUS ME KOSOVËN

monstatBilanci nëntëmujor, të cilin e ka publikuar Enti shtetërorë për statistikë – Monstat, tregon që shkëmbimi i jashtëm tregtarë i Malit të Zi me Kosovën është në plus, ndërsa me Shqipërinë në minus.

Konkretisht, Mali i Zi në periudhën janar-shtatorë të vitit 2013 ka eksportuar në Shqipëri mallra dhe shërbime me vlerë prej 8,8, ndërsa ka importuar 18,8 milion euro. Njëkohësisht me Kosovën është realizuar suficiti përafërsisht i njëjtë sepse në atë shtet është eksportuar mallra dhe shërbime në vlerën e rreth 13 milion euro, ndërsa importi ka qenë 3,3 milion euro.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top