Wednesday , January 29 2020
Lajmi i fundit

UDHËRRËFYESI GJERMAN NË FUND TË SHEKULLIT XV NË ULQIN

Udhërrëfyesi gjerman Arnold fon Hafr (Arnold von Harff, 1471 – 1505) në vitin 1497 ka qëndruar në Ulqin. Në këtë, siç thekson “qytet të vogël dhe të bukur shqiptarë” erdhi, pasi në shkurt të atij vit nga Venediku u nis me anije për në Aleksandri.

Në Shqipëri ka vizituar edhe Durrësin dhe Sazanin.

Nga ky udhëtim Harf ka shënuar, me ortografinë gjermane, 26 fjalë, 8 fraza dhe emërtimet e numrave në shqip nga 1 deri në 10, 100 dhe 1.000.

Ky fjalorth i vogël shqip-gjermanisht është botuar për herë të parë në vitin 1860 në Këln.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top