Saturday , June 6 2020
Lajmi i fundit

Ujërat sulfurik në rivierën e Ulqinit: BURIMET MË TË PASURA NË VALDANOS

 

ValdanosPërgjatë rivierës së Ulqinit ujërat sulfurik termomineral burojnë në katër lokalitete.

Më të pasura janë ato në gjirin e Valdanosit me 200 litër në sekondë (l/s), gjersa ujërat termomineral në Plazhin e Grave mund të japin rreth 10 l/s.

Temperatura e ujit është 24 gradë Celsius, ndërsa për shkak se përbënë sulfide të hidrogjenit dhe radioaktivitet, ky ujë termo-mineral përdoret vetëm për qëllime balneologjike.

Kombinimi i këtyre ujërave me peloidet, me të cilat është e pasur zona e Ulqinit, mund të arrijnë efektin në shërimin e një sërë sëmundjesh.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top