Wednesday , January 16 2019
Lajmi i fundit

Ujësjellësi rajonal: “BOLJE SESTRE” NDËR 150 BURIMET MË TË RËNDËSISHME TË UJIT SHKËMBOR

Image-1 (10)„Grupi prej 30 ekspertësh ndërkombëtar nga fusha e burimeve të ujit shkëmbor gjatë punës në mapimin 150 pikëve më të rëndësishme në botë, në këtë hartë vendosen edhe burimin Bolja sestre. Ky burim furnizon tërë bregdetin e Malit të Zi me ujë të pijshëm të një cilësie të lartë dhe me meritë gjendet në listën e 150 ujërave shkëmbor më të rëndësishëm në botë. Për ne është shumë e rëndësishme që ky resurs i rëndësishëm natyror i Malit të Zi i cili është dhënë në menaxhim NP „Ujësjellësi rajonal i Malit të Zi“ është një nga pikat më të rëndësishme botërore për burimet e ujit shkëmbor, sepse tani kemi edhe rëndësinë e njohur globalisth dhe përgjegjësinë që të vazhdojmë me aktivitetet të cilët do të kontribuojnë në mbrojtjen më të mirë të burimit, por edhe punëve tjera hulumtuese të cilat nënkuptojnë mbledhjen e të dhënave për përbërjen e sedimentit, kapacitetin e burimit, cilësinë e ujit“, tha Goran Jevriq, drejtori i NP „Ujësjellësi rajonal Bregdeti malazez“.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top