Thursday , January 28 2021
Lajmi i fundit

Ulliri: BREND I ULQINIT TASH 2,5 MIJËVJEÇAR

Valdanos,Ulliri është druri më i njohur dhe më i shenjtë i civilizimit tonë, ndërsa vaji i tij është drita dhe shëndeti i jetës tonë.

Në të kaluarën vaji është përdorur për rite fetare, si lëndë djegëse për kandila, mjet për masazh të mbretërve dhe perandorëve, madje edhe si para.

Sesa është cilësor druri i ullirit e tregon fakti që ai përdoret për punimin e mobilieve shumë të shtrenjta. Me vaj po ashtu lustrohen diamantet.

Historia jonë me të fillon, kështu që, duke e thënë me fjalor modern, ai është brend i Ulqinit prej themelimit të këtij qyteti.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top