Tuesday , September 29 2020
Lajmi i fundit

Ullishta e Ulqinit: TRUNGJET ME TË VJETËR SE 1,5 MIJË VJET

Ullini 1Javën e kaluar në Ulqin për tre ditë kanë qëndruar ekspertët nga Turqia të cilët përcaktonin vjetërsinë e disa dhjetëra trungje në Ullishtën tonë. Nëse vërtetohet, e shanset janë që kjo të ndodh, se këtu ka disa trungje më të vjetër se 1,5 mijë vjet, do të njihemi në nivel Europian.

Është e nevojshme që përveç vjetërsisë të hulumtohen dhe tregohen sa më mirë edhe vlerat e llojit tonë autentik dhe autokton, vajukut.

Nuk ka dyshim që Ulqini ka ullishtë unike, përmendoren më të madhe gjallë të ullishtarisë në Adriatik dhe një nga ambientet më të bukur në Mesdhe.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top