Tuesday , June 18 2019
Lajmi i fundit

Ullishta: KOHA PËR RIPËRTËRITJEN E PEMËVE TË DJEGURA

Ullishta, zjarriVitin e kaluar u regjistrua zjarri më i madh në Ullishtën e Ulqinit, në të cilin u dogjën rreth 1.400 ullinj.

Sipas mendimit të ekspertëve, ullinjtë e djegur duhet ripërtërirë pikërisht në këtë periudhë.

Gjatë ripërtëritjes duhet të hiqen të gjithë pjesët e dëmtuara të ullinjve. Tek dëmtimet më të mëdha rekomandohet heqja e pjesës së mbetur të rrënjës dhe mbjellja e ullirit të ri.

Përndryshe, ekspertët gjithmonë theksojnë se ulliri është pothuajse bimë e pavdekshme.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top