Wednesday , October 21 2020
Lajmi i fundit

Ulqin: KANIONING NË LUMIN E MEGJUREÇIT

Medjurecki Potok canyon, Montenegro 2016. © www.dimitrijeostojic.com

Medjurecki Potok canyon, Montenegro 2016.
© www.dimitrijeostojic.com

Rreth dhjetë kilometër në periferinë e Ulqinit, në shpatet e Rumisë, gjendet kanioni i Megjureçit. Bëhet fjalë për margaritarin ndër kanionet dhe potencial fantastik për të gjithë ato që merren me kanioning, por edhe me të varurit nga adrenalina. Jo vetëm për shkak të kompozimit të tij unik dhe të papërsëritshëm, por edhe për shkak të vertikaleve dhe baseneve të mrekullueshëm, si dhe qasja e lehtë.

Pak njerëz kanë mundësi të vizitojnë vende kaq interesante dhe të shijojnë bukurinë e natyrës së paprekur e cila lë mbresa tejet pozitive, dhe mbush të gjitha shqisat.

Meqë kanioni nuk është i pajisur me instalime fikse vizitorët mund të përdorin vetëm ankorime dhe sigurime natyrore, prandaj kalimi nuk i rekomandohet fillestarëve dhe joprofesionistëve por vetëm kanionistëve me eksperiencë.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top