Monday , March 8 2021
Lajmi i fundit

Ulqin: TRAJNIM PËR GAZETARI HULUMTUESE

Gjatë uikendit që kaloi në Ulqin u mbajt trajnimi “Mbledhja e informacionit dhe shkrimi i një raporti investigativ” të cilin e ndoqën përfaqësues të mediave në gjuhën shqipe në Mal të Zi dhe aktivistë të shoqërisë civile.NH 2 (1)

Ligjëruese të këtij trajnimi ishin Fatjona Mejdini, gazetare e pavarur nga Tirana dhe koordinatore për Ballkanin Perendimor në Inicativen Globale Kundër Krimit të Organizuar Ndërkombëtar, si dhe Valmora Gogo – pedagoge e gazetarisë dhe themeluese e portalit Gogo.al

Pjesëmarrësitë patën mundësi të forcojnë kapacitetet e tyre në lidhje me çështjet e ndërtimit të një procesi hulumtues, hetimin e korrupsionit dhe teknikat e përgatitjes së raporteve investiguese.NH 1 (2)

Ky aktivitet është pjesë e projektit “Parandalimi i korrupsionit dhe promovimi i pjesëmarrjes qytetare”, të cilin e realizon OJQ Horizonti i Ri në bashkëpunim me gazetën “Koha Javore”, mbështetur nga Departamenti i Shtetit të SHBA – Byroja për Çështjet Ndërkombëtare të Narkotikëve dhe Zbatimit të Ligjit, në kuadër të Programit të Shoqërisë Civile për Drejtësi Penale.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top