Thursday , July 2 2020
Lajmi i fundit

ULQININ NË VITET 1918-1920 E MBAJTËN ITALIANËT

312396_108829879302626_2000887587_nNë janar të vitit 1916 Ulqinin e okupoi Austro-Hungaria. Ajo qëndroj aty deri në nëntor të vitit 1918 kur në këtë qytet hyjnë forcat italiane.

Edhe pse atëherë përfundoj Lufta e parë botërore dhe vetëm pak javë më vonë formohet Shteti i Serbëve, Kroatëve dhe Sllovenëve (Mbretëria e Jugosllavisë), Italianët në Ulqin qëndruan deri në vitin 1920.

Në këtë mënyrë qyteti u kursye nga terrori të cilin në atë kohë e kryente pushteti i ri nëpër Mal të Zi.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top