Saturday , May 25 2019
Lajmi i fundit

UNESCO: MURI I THATË TRASHËGIMI JOMATERIALE NJERËZORE

 

Medja, Muri i thatë, SuvomedjaArti i murit të thatë (Art of dry stone walling, knowledge and techniques) u regjistrua këto ditë në Listën e UNESCO-së të trashëgimisë jomateriale të njerëzimit.

Ky propozim u miratua si nominim shumënacional i Kroacisë, Qipros, Francës, Greqisë, Italisë, Sllovenisë, Spanjës dhe Zvicrrës.

Ndërtimi i murit të thatë është aftësi e ndërtimit të konstruksionit nga guri duke vendosur gurët njëri mbi tjetrin pa përdor asnjë element tjetër, ndërsa në veçanti është karakteristik në Ullishtën e Ulqinit dhe në pjesën rurale të komunës tonë.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top