Friday , February 22 2019
Lajmi i fundit

UNESKO: KALAJA NJË VIT NË PRITJE

Kalaja, Stari grad, CitadelaNga Qeveria malazeze njoftohet se këtë vit u dërguan materialet që kanë të bëjnë me regjistrimin e Kalasë së Ulqinit në Listën e tentativës, si njoftim për anëtarësimin në regjistrin ekzistues multinacional të UNESCO-së.

Lista e tentativës u konfirmua në Komitet, ndërsa procedura kërkon që të mirat duhet të jenë të paktën një vit në Listën e tentativës, pasi që mund të fillojë me procedurës e hartimit të dosiesë së nominimit.

Kjo do të thotë se në këtë periudhë Kalaja do të jetë nën vëmendjen e veçant të ekspertëve të kësaj organizate të njohur për mbrojtjen e trashëgimisë kulturore dhe natyrore.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top