Wednesday , December 11 2019
Lajmi i fundit

VAKËFI I ULQINIT

47 Pazar, Medresa i BeledijaVakëfi i Ulqinit kishte rreth tre mijë rrënjë ullinj. Nga ky numër vakëfit kanë shfrytëzuar pak më shumë se gjysmën, derisa pjesa e mbetur e ullinjve iu është dhënë imamëve si pagesë për kryerjen e riteve fetare.

Disa xhami janë mbajtur me qiradhënien e disa dyqaneve në Çarshi. Xhamia e detarëve, të cilën e ndërtoi Ibrahim-pashë Bushatlliu, kishte katër dyqane të dhëna vakëf në Shkodër.

Mbi prejardhjen dhe kohën e krijimit të vakëfit të Ulqinit në periudhën osmane dihet pak për arsye se vakëfit (vakëfname – testamenti) janë shkatërruar në luftën e vitit 1878.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top