Wednesday , December 11 2019
Lajmi i fundit

Vërtetimi i jashtëzakonshmërisë: KRIPORJA NË LISTËN RAMSAR, MBROJTJA NË NIVEL BOTËROR

Kriporja, Solana 1Mbasi që para dy muajsh Qeveria e Malit të Zi plotësoi kërkesën, Kriporja e Ulqinit u regjistrua në Listën Ramsar – rrjetin botëror të zonave të mbrojtura moçalore.

Konventa Ramsar obligon çdo vend nënshkrues të ruajë në mënyrë të tërësishme çdo ligatinë në territorin e vet dhe paraqet kornizë për bashkëpunim ndërkombëtar në mbrojtjen dhe shfrytëzimin e qëndrueshëm të ligatinave.

Lista Ramsar është rrjeti më i madh i zonave të mbrojtura në botë, me mbi 2.200 lokalitete, që do të thotë se me këtë regjistrim u vërtetua ekskluziviteti i Kripores në përmasat botërore.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top