Sunday , July 21 2019
Lajmi i fundit

Vërtetohet: KOMUNAT BREGDETARE PA KOMPENSIM NGA TË MIRAT DETARE

Morsko dobroMinistria e Financave ka refuzuar propozimin që komunave bregdetare të ju jepet gjysma e kompensimit për shfrytëzimit e të mirave detare.

Në këtë resor qeveritar mendojnë se këto të ardhura nuk janë shfrytëzuar për dedikimin e paraparë.

Mbi këtë bazë, Komuna e Ulqinit vitin e kaluar përfitoi pak mbi 700.000 euro.

Shuma totale e të ardhurave në të ardhmen do ti takojë Ndërmarrjes Publike për Menaxhimin e Të Mirave Detare, e cila e ka selinë në Budve.

4 comments

  1. Nuk jam i sigurt nese te MD do te bejne ndonje gje me mire sesa beri Komuna, por jam me se i sigurt se shunica e te aredhurave vijne nga teritori i Shtojit dhe se nga keto te ardhura ne Shtoj jane perdore gati ZERO…. Kur z. Gjeka ishte Kryetar Komune premtoi se do te instalohej ndricimi deri ne Ade, popr akoma nuk eshte bere, Shtoji (qe nje dite do te jete Ulqini i Ri) akloma nuki ka ujesjelles as kanalizim, ndertimet pa leje dhe uzurpimi vazhdon pa fare pengese, etj.

  2. Shtoji isht si nji kru si qet edhe nuk nalet. E kan shfrytzu tan gjat kohes, me vjet e me shekuj, par, kerkush nuk ja ka pa hajrin si kta Rozhajcat e Bjellopolcat kta vjet e funit. Shtojakt, ja tan, par disa (ata pa tru e karakter) ja kan shit tokat per “kergja”, e tesh ankohen pse nuk ecen Shtoji perpara. Shtoji isht pasuni prej Zotit, faji jon isht se skena dit mi shfrytzu

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top