Thursday , January 21 2021
Lajmi i fundit

Vizionplus: Trupa e Ulqinit në Tiranë, me legjendën e Servantesit

Nëse nuk keni dëgjuar ndonjëherë për legjendën sesi shkrimtari i famshëm spanjoll Migel Servantes u kap rob dhe jetoi për pesë vjet në Ulqin, atëherë kete te marte ne mbrëmje mund njiheni me gojedhenen. Një trup teatrore nga Ulqini, ka vendosur ta ktheje ne drame legjenden qe ulqinaket e njohin mjaft mire duke sjelle dashurinë e Servantesit me Dulçineen sipas mënyrës se tyre.

Pas shfaqjes se dhënë ne Malin e Zi e me pas ne Prishtine, trupa vjen ne skenën e Teatrit kombëtar te Tiranës. Por edhe pse thonë se kane korrur sukses me kete shfaqje, artistet ulqinake pohojnë se nuk kane nje teatër ne qytetin e tyre.

Vënia ne skenat e ndryshme shqipfolëse te kësaj pjese eshte nje testim per dëshirën e tyre krijuese.

Pas Tiranës drama “Servantesi dhe Dulçinea” do te shfaqet edhe ne teatrit e Durrësit.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top