Thursday , October 18 2018
Lajmi i fundit

Vjelja e ullinjve: FRYTI MË I SHËNDETSHËM NË DEKADAT E FUNDIT

UlliniKëto ditë në Ullishtën e Ulqinit vijon vjelja e ullinjve. Vjelja e sivjetme nuk është nga më të mirat, por me siguri është një nga më cilësoret në disa dekadat e fundit.

Sepse, fryti i ullirit është jashtëzakonisht i shëndetshëm, kështu që vaji që fitohet ka cilësi të lartë. “Nuk e di a do të shohë më ndonjë herë në jetë fryt të tillë”, na tha një ullishtar i vjetër nga Ulqini.

Po ashtu është e rëndësishme që tani prapë po kuptohet që ulliri është pasuri e madhe të cilën duhet kultivuar dhe punuar, e cila gjithmonë na jep më shumë se i japim ne asaj.

Ulliri me të vërtetë është si nëna, ndërsa të bekuar janë vendet ku ajo rritet.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top