Wednesday , January 29 2020
Lajmi i fundit

VOA: Pozita e gruas shqiptare në Mal të Zi

Ali Salaj, Hadixha GjoniPozita e gruas shqiptare në Mal të Zi, si në politikë ashtu edhe në postet publike, është në nivelin më të ultë në rajon.

Studimet dhe sondazhet e ndryshme vendore dhe ndërkombëtare tregojnë për një diskriminim të grave shqiptare si në pushtetin vendor ashtu edhe në atë qendror.

Ndërkohë, gratë shqiptare në Mal të Zi kërkon hapësirën e nevojshme për angazhimin e barabartë në jetën shoqërore, politike dhe ekonomike të vendit. Korrespondenti i Zërit të Amerikës Ali Salaj  përgatiti kronikën.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top