Friday , October 2 2020
Lajmi i fundit

Vojvoda Simo Popoviq: ULQINI MË 1878 U DOGJ PËR KËNAQËSI PERSONALE!?

Ulqini ne fund te shekullit 19, 1880-1900Vojvoda malazez Simo Popoviq ishte mbi 3,5 dekada (1870-1906) në shërbim të sovranit malazez, princit, pastaj mbretit Nikolla I Petroviq.

Popoviq, i cili ishte edhe drejtuesi i parë i Bregdetit, ka shkruar që gjatë pushtimit të Ulqinit, më 19 janar të vitit 1878,ushtria malazeze dogji qytetin.

“Mbreti erdhi në Ulqin dy ditë pas dorëzimit të qytetit të cilin Malazezët për kënaqësi personale e kishin ndezur, tashmë ishte djegur dhe tymi ishte larguar, ndërsa Turqit e priten Mbretin të nënshtruar. Isha atëherë me të”, dëshmon Popoviq në librin “Me mbretin Nikolla nga dita në ditë (1916-1919)” „S Kraljem Nikolom iz dana u dan (1916-1919)“, Književna zadruga Srpskog narodnog vijeća, Podgoricë 2012, fq. 189.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top