Tuesday , June 18 2019
Lajmi i fundit

„Voli“ në Shas: PROJEKTI PO REALIZOHET ME DINAMIKËN E PLANIFIKUAR

StupavskiDrejtori i sektorit të Agrobiznesit në kompaninë „Voli“ Jaroslav Stupavski tha se në tokën e qiramarrë në Shas në maj janë ndërtuar tre sera me sipërfaqe 500 m2 dhe janë mbjellur domatja, çeri domatja dhe trangujt.

Siç tha, gjatë këtij muaji është planifikuar edhe mbjellja e Iceberg sallatës në fushë të hapur në sipërfaqe prej 4 hektarësh, si dhe ndërtimi i një hektari tjetër nën sera.

„Parcela e përgjithshme është e ndarë në tre segmente të prodhimit: 35 hektarë do të përbëhen nga agrumet shumëvjeçare, mandarina dhe portokajt me rripin erëndalues nga shega e egër, 5 neto hektarë do të jenë me sera (ose 8,5 hektarë bruto), 21 hektarë do të mbillen me perime në fushë të hapur“, shtoi Stupavski.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top