Thursday , October 22 2020
Lajmi i fundit

Zëri i Amerikës: Arsimi në gjuhën shqipe në Mal të Zi

AliSalaj_UlqinShqiptarët  janë të pakënaqur me gjendjen e arsimit në gjuhën shqipe në Mal të Zi dhe kërkojnë nga institucionet shtetërore të vendit respektimin e të drejtës  elementare të arsimit në gjuhën amtare.
Në të gjitha trevat ku jetojnë shqiptarët në Mal të Zi është duke u nënshkruar peticioni me moton “Stop diskriminimit, duam të arsimohemi si shqiptarë”, i cili në fund të këtij muaji do t’i dorëzohet Ministrisë së Arsimit, përfaqësive diplomatike dhe zyrës së Komisionit Evropian në Podgoricë.
Për më shumë ndiqeni kronikën e përgaditur nga korrespondenti i Zërit të Amerikës, Ali Salaj.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top