Botime të reja: “Mēsojmē sē bashku- Vjersha për fēmije” të Lumnije Rexha-Bisha

Nē ambientet e Qendres Ditore ,,Sirena“ edukatore Lumnije Rexha – Bisha mbajti përurimin e librit “Mēsojmē sē bashku- Vjersha për fēmije”.

Edukatore Lumnije punon nē Institucionin Publik Parashkollor “Sollidariteti” në Ulqin.

Krahas punës së saj për edukimin e fēmijëve, merret me përgatitjen dhe hartimin evteksteve pēr fēmijēt e moshës parashkollore, si e vetmja autore shqiptare nē Mal tē Zi qē pērpilon tekste qē i kushtohen kēsaj grupmoshe.

Deri tani ka botuar librat: ,, Hapi krahēt”, 2011, ,, Gjëegjēza, fjalë të urta”,2012, ,,Gëzohuni fēmijë”, 2015, dhe ,,Duart tona punëtore” 2020.

Kēto libra janë botuar me mbēshtetjen e Fondit pēr Mbrojtjen dhe Realizimin e të Drejtave tē Pakicave si she libri i fundit poashtu.

Të gjithë librat janë botuar në kuadēr tē edicionit botues tē Shoqatës sē Artistëve dhe  Intelektualėve ,,Art Club” si pjesē e kolonēs dedikuar fēmijēve parashkollor.

Libri mē i ri u pērurua me 1 qershor nē prezencën e fēmijēve të Qendres Ditore Sirena, fēmijēve tē kopshtit, Solidariteti, Xixēllonjat, Arushi pu, tē cilēt me program tē larmishēm shpalosen tē arriturat e tyre nē ditēn Botērore tē fēmijēve 1 Qershor.

Librat ndikojnë në nxitjen dhe aftēsimin pėr t’u angazhuar në mënyrē aktive nē aktivitete praktike; zhvillimin e aftēsive pēr tē komunikuar nē gjuhēn amtare, artikulimin e drejtë të fjalēve dhe pasurimin e fjalorit, zhvillimin e tē menduarit, zgjidhjen e problemeve, kuptimin e koncepteve, procesimin e informatės, vetēdijēsimin pēr veten, pēr tē tjerēt dhe pēr mjedisin qē i rrethon.

Autorja i bashkoj fēmijēt e tērë qytetit pēr ta shenuar ditēn e tyre 1 Qershorin.

“Ne duhet tē punojmē çdo ditē pēr mirēqenjen e fēmijēve nē çdo sferē të jetēs, qē tē rrisim fēmijē të lumtur e tē edukuar”, thot Lumnija.

,,Punë të mbarë” është botuar me përkrahjen e Ministrisë sē Kulturēs.

 

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…

Ulqin: KRYEMINISTRI I KOSOVËS URON NIMANBEGUN

“Ulqini ka zgjedhur mbrëmë një kryetar të ri për ta drejtuar e përshpejtuar komunën kah rruga e përparimit qytetar e kombëtar dhe zhvillimit ekonomik e shoqëror. Kryetari i ri, z. Nimanbegu më parë ka qenë