Vukoviq: SASI TË MËDHA MBETURINASH NË PJESËN E PASME TË PLAZHIT TË MADH

Azra (1)Aktivistja ekologjike Azra Vukoviq deklaroi se në pjesën e pasme të Plazhit të Madh ka sasi të mëdha të mbeturinave.

“Këto mbeturina pastaj përhapen në plazhet tjera dhe krijojnë dëm të përhershëm për zhvillimin e turizmit në këtë zonë. Kjo nuk është çështje vetëm e Ulqinit, por ka karakter më të gjerë dhe paraqet problem në nivel global”, tha ajo duke paralajmëruar projektin e mapimit të deponive në pjesën e pasme të Plazhit të Madh.

“Pjesa më e madhe e këtyre deponive përbëhen nga mbeturinat plastike, të cilat gjenden përgjatë tërë Plazhit të Madh. Shpesh qiramarrësit e plazheve nuk i deponojnë mbeturinat në vendet e parapara për këtë gjë, sepse mungon infrastruktura. Në periudhën e ardhshme dëshirojmë të vazhdojmë me aktivitetet në këtë zonë, të cilët kanë të bëjnë me mbeturinat, me fokus në plastikë”, tha Vukoviq.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME
Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME

Ju informojme se pas ngjarjes tragjike te ndodhur ne qytetin e Cetines dhe ne shenje repekti ndaj familjeve te viktimave, Keshilli Organizativ i protestes se banoreve te Krythes dhe Mërkotit kane marre

Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN
Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN

Sekretari shtetëror i Ministrisë së Financave, dr Agron Ibrahimi, dhe drejtori i Drejtorisë për Investime Kapitale, Esmir Beqaj, do të qëndrojnë të hënën per vizitë zyrtare në Komunën e Ulqinit. Ato do

Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve
Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve

Sekretarijati i përçashkët teknik i programeve ndërkufitare Mal i Zi – Shqipëri dhe Mal i Zi – Kosovë ka irgnaizuar vizitë studimore për gazetarët e medijave malazeze, gjatë së cilës kanë vizituar përfituesit

Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA
Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA

  Organizata Turistike e Ulqinit në bashkepunim me Komunen e Ulqinit me date 16.08.2022, organizojnëkoncert të muzikës klasike me fillim në ora 20.30 nëambijetin e muzeut të Kalasë. Bëhet fjalë për tenorët

Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR
Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR

Komuna e Ulqinit me mbështetjen e Drejtorisë së Punëve Publike së shpejti do të shpallë tenderin për asfaltimin e Bulevardit Teuta, mëson Portali Ul-info. Pritet që kjo punë të kryhet menjëherë pas përfundimit