Radulloviq: DUHET TË GJEJMË MODELIN PËR FINANCIMIN E KRIPORES

Sasa RadulovicNegociuesi me Bashkimin Evropian për kapitullin 27 Sasha Radulloviq deklaroi se me shpalljen e Kripores hapësirë të mbrojtur Mali i Zi pjesërisht e plotësoi një nga kriteret për mbylljen e këtij kapitulli për mbrojtjen e mjedisit jetësor.

Sipas fjalëve të tija, tani është me rëndësi të gjendet modeli për financimin e Kripores.

“Skenari më optimal kërkon investimin fillestar me vlerë prej 10 milion eurosh dhe, për fat të keq, gjeneron humbjen operative prej një milion euro në vit. Të jemi të qartë, Kriporja është vend ushqyes shumë i rëndësishëm, e që ky ushqim të jetë i disponueshëm, ajo duhet të jetë në regjim aktiv, pompat duhet të punojnë dhe duhet të prodhohet lloji i caktuar i kripës”, shpjegoi Radulloviq.

Që të ketë shpend dhe kripë në Kripore, Qeveria shpreson që bashkë me partnerët evropian të gjejë zgjidhjen e qëndrueshme.

“Kujdesi për shpendët evropian është pjesë e obligimit tonë evropian, por edhe pjesë e obligimit të partnerëve tanë evropian dhe ato po tregojnë mirëkuptim të madh për një qëndrim të tillë”, shtoi ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

“Koha Javore”: QANI OSMANI REDAKTOR PËRGJEGJËS
“Koha Javore”: QANI OSMANI REDAKTOR PËRGJEGJËS

E vetmja gazetë javore në gjuhën shqipe në Mal të Zi, “Koha javore” ka një kryeredaktor të ri nga numri 1022. Këshilli programor i kësaj gazete vendosi që këtë funksion ta kryejë sociologu dhe publicisti

Të marten koncerti i sezonit: NË ULQIN PERFORMOJNË YJET E MUZIKES KLASIKE
Të marten koncerti i sezonit: NË ULQIN PERFORMOJNË YJET E MUZIKES KLASIKE

Të martën e ardhshme ulqinakët dhe mysafirët e tyre do të kenë një mundësi unike për të ndjekur një koncert të katër yjeve të muzikës klasike. Bëhet fjalë për Josif Gjipalin dhe Kastriot Tushën, tenor

Art club: U PËRURUA LIBRI “BALADA POPULLORE TË SHQIPTARËVE NË MALIN E ZI” I AUTORIT ISMAIL DODA
Art club: U PËRURUA LIBRI “BALADA POPULLORE TË SHQIPTARËVE NË MALIN E ZI” I AUTORIT ISMAIL DODA

Në sallën e mbushur përplot të Shtëpisë së Kulturës – Ostros, të mërkurën (10 gusht 2022) është bërë përurimi i përmbledhjes “Balada popullore të shqiptarëve në Malin e Zi” të autorit Ismail Doda. Në emër

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas