M.CANKA: SHKURT PËR HAFIZ ALI RIZA ULQINAKUN

Hafiz Ali Riza UlqinakuHafiz Ali Riza Ulqinaku, për mendimin tim modest, është filizi apo produkti më i bukur në historinë e qytetit tonë.

Pse them produkti? Sepse ky mësues i madh i zemrës, fesë dhe kulturës, është lule e periudhës së mrekullueshme në historinë e Ulqinit, fundit të Perandorisë osmane, ndaj të cilës ne, akoma dhe në dëmin e vet, jemi kaq ashpërsisht të padrejtë.

Vetëm nga kjo klimë e zhvillimit të përgjithshëm të qytetit, komunikimit të gjallë me botën, mësuesve të mirë të fesë dhe të islamit popullor, mund të shfaqej një gjeni i tillë i cili me vetëm 20 vjet shkroi Mevludin madhështor.

Pra, nga ky burim i pastër i besimit dhe traditës së madhe, hafizi i ri ushqehej me frutat e shpirtit, dijes dhe shkencës, në Ranë dhe në Çarshi, në Shkodër dhe në Stamboll.

Pyes: kush tjetër në gjuhën tonë ka kënduar në mënyrë kaq të bukur për profetin Muhamed, s.a.v.s.? Kush është ai person, i cili ka shpirt, e nuk qanë kur këndohet Mevludi i hafiz Aliut?

Prandaj them se vetëm ai i cili fuqishëm e ndjen dhe e përjeton fenë, e kjo do të thotë njëri në kuptimin e plotë të kësaj fjale, mund të këndojë me kaq emocion dhe dashuri.

Me këtë hafizi i jonë e siguroi pozitën më të nderuar në historinë e Qytetit i cili krenohet me qimen e profetit Muhamed, paqja qoftë mbi të.

Ne të cilët jemi rritur me Mevludin dhe të cilët e lexojmë vazhdimisht, e dimë se këto lloj njerëzish nuk vdesin kurrë.

Për fund, për të gjithë ne dhe për mua, mëkatarin, i dërgoi Zotit të botrave një dua të cilën na e mësoi mësuesi jonë i madh, euliaja dhe shtylla jonë e fesë: Aman ja Rab, t’ mangunat na’j ban tamam – Edhe na merr neve shpirtrat me iman!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME
Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME

Ju informojme se pas ngjarjes tragjike te ndodhur ne qytetin e Cetines dhe ne shenje repekti ndaj familjeve te viktimave, Keshilli Organizativ i protestes se banoreve te Krythes dhe Mërkotit kane marre

Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN
Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN

Sekretari shtetëror i Ministrisë së Financave, dr Agron Ibrahimi, dhe drejtori i Drejtorisë për Investime Kapitale, Esmir Beqaj, do të qëndrojnë të hënën per vizitë zyrtare në Komunën e Ulqinit. Ato do

Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve
Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve

Sekretarijati i përçashkët teknik i programeve ndërkufitare Mal i Zi – Shqipëri dhe Mal i Zi – Kosovë ka irgnaizuar vizitë studimore për gazetarët e medijave malazeze, gjatë së cilës kanë vizituar përfituesit

Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA
Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA

  Organizata Turistike e Ulqinit në bashkepunim me Komunen e Ulqinit me date 16.08.2022, organizojnëkoncert të muzikës klasike me fillim në ora 20.30 nëambijetin e muzeut të Kalasë. Bëhet fjalë për tenorët

Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR
Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR

Komuna e Ulqinit me mbështetjen e Drejtorisë së Punëve Publike së shpejti do të shpallë tenderin për asfaltimin e Bulevardit Teuta, mëson Portali Ul-info. Pritet që kjo punë të kryhet menjëherë pas përfundimit