Pasojat e koronavirusi: ME STRESË DHE SHPRESË NË SEZONIN TURISTIK

CoronavirusDëmi të cilin koronavirusi do të ja shkaktojë ekonomisë, e në veçanti turizmit në rivierën e Ulqinit, do të jetë i njohur vetëm në fillim të vitit të ardhshëm. Na pretë viti turistik i pasigurt dhe stresues.

“Kemi anulime masovike të ardhjeve të kontraktuara nga jashtë. Për prill janë anuluar të gjitha ardhjet, ndërsa 80 për qind për maj. Duhet të ishim plotë për Pashkë. Prandaj mund të konkludojmë që parasezoni do të jetë katastrofal”, tha një punëtorë i njohur turistik nga Ulqini.

Ai thekson se kjo situatë ngjau pasi u anulua panairi më i rëndësishëm botëror i industrisë turistike, Panairi Ndërkombëtarë në Berlin (ITB), i cili tradicionalisht mbahet në fillim të marsit. Në historinë 54 vjeçare të panairit, ai u anulua për herë të parë.

Tani e dimë që as terrorizmi, lufta, kërcënimet ndaj sigurisë, cunami, epidemia e SARS-it ose ebolës nuk i komplikuan as përafërsisht lëvizjet turistike si koronavirusi. Vlerësohet se ky “mysafirë i padëshiruar” mund të ndikojë këtë vit në rënien e konsumit në udhëtimet grupore në nivelin prej 37 për qind!?

Punëtorët turistik dhe ato që në mënyrë të drejtpërdrejtë ose indirekte fitojnë nga kjo degë ekonomike shpresojnë që deri në fillim të sezonit kryesor situata do të përmirësohet si në nivelin rajonal ashtu edhe në atë global, kështu që pasojat e kësaj pandemi nuk duhet të jenë shumë të mëdha për turizmin tonë. Sepse, gjatë korrikut, gushtit dhe shtatorit në Ulqin realizohen rreth 85 për qind e bujtjeve dhe të ardhurave.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME
Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME

Ju informojme se pas ngjarjes tragjike te ndodhur ne qytetin e Cetines dhe ne shenje repekti ndaj familjeve te viktimave, Keshilli Organizativ i protestes se banoreve te Krythes dhe Mërkotit kane marre

Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN
Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN

Sekretari shtetëror i Ministrisë së Financave, dr Agron Ibrahimi, dhe drejtori i Drejtorisë për Investime Kapitale, Esmir Beqaj, do të qëndrojnë të hënën per vizitë zyrtare në Komunën e Ulqinit. Ato do

Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve
Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve

Sekretarijati i përçashkët teknik i programeve ndërkufitare Mal i Zi – Shqipëri dhe Mal i Zi – Kosovë ka irgnaizuar vizitë studimore për gazetarët e medijave malazeze, gjatë së cilës kanë vizituar përfituesit

Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA
Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA

  Organizata Turistike e Ulqinit në bashkepunim me Komunen e Ulqinit me date 16.08.2022, organizojnëkoncert të muzikës klasike me fillim në ora 20.30 nëambijetin e muzeut të Kalasë. Bëhet fjalë për tenorët

Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR
Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR

Komuna e Ulqinit me mbështetjen e Drejtorisë së Punëve Publike së shpejti do të shpallë tenderin për asfaltimin e Bulevardit Teuta, mëson Portali Ul-info. Pritet që kjo punë të kryhet menjëherë pas përfundimit