Prelimirni rezultati pokazuju da je na na izborima u Ulcinju DPS osvojio devet mandata, Forca osam, koalicija Zajedno za budućnost Ulcinja, koju čine Demokratska partija-Demokratski savez i Perspektiva sedam, DUA tri, SDP i Pozitivna po dva, DF i SNP po mandat.

Nimanbegu je kazao portalu RTCG da Forca nije očekivala takav izborni rezultat, podsjećajući da ta partija ima tri mandata manja u odnosu na prethodne lokalne izbore.

On je ocijenio da je gubitak glasova uzrokovan teškom situacijom u Opštini koja je preuvaličavana preko nekih medija i političkih struktura.

„Prikazivalo se kao da je Forca uzrok lošeg stanja u gradu, što nije bilo tačno i naš rad nije prepoznat od građana. U odnosu na parlamentarne izbore Forca ima 400 glasova manje, a sinoć nam je falilo 100 glasova za deveti mandat, a razlog za taj manjak je vjerovatno rad drugih partija i raznih struktura na terenu koji su sve radili da Forca ne dobije veće povjerenje od građana“, rekao je Nimanbegu.

Upitan da li vjeruje da će Forca biti dio nove vlasti, i da li su u toj stranci otvoreni za saradnju sa DPS-om, Nimanbegu je rekao da će Forca svaku buduću saradnju, poučeni iskustvom iz protekle dvije godine, bazirati na osnovu partijskih ciljeva i programa.

„Nećemo žuriti sa izjavama koji su podobni partneri za Forcu. Za nas su podobni svi partneri koji bi radili u skladu sa orjentacijom stranke“, poručio je Nimanbegu.

On je dodao da su albanske nacionalne partije izgubile četiri mandata u odnosu na prethodni saziv lokalnog parlamenta.

„To pokazuje da inicijativa partija koje su tražile da se lokalne izbori održe u januaru nije bila korektna. Izbore je trebalo održati u aprilu kada će vjerovatno biti održani i u ostalim opštinama, i tada pritisak raznih struktura na Ulcinjane ne bi bio toliko jak“, naveo je Nimanbegu.

On je kazao i da albanske nacionalne partije, ako se posmatra ukupan broj mandata, mogu formirati vlast, dodajući da o toj opciji nije bilo razgovora.

„O toj temi, ukoliko bude bilo potrebe, odlučivaće organi Force“,rekao je Nimanbegu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…