A.Bajrami për “Vijesti”: CILA ËSHTË PERSPEKTIVA E FËMIJVE TANË

“Të hënën filloi viti i ri shkollor. Fëmijët na rriten, ndërsa unë pyes veten: cila është perspektiva në shoqëri të tillë? Çka mund të arrijnë fëmijët tanë në shtet të tillë”, pyet veten në opinionin e tij të rregullt në “Vijesti” kryeredaktori i gazetës së Prishtinës “Koha Ditore” Agron Bajrami dhe vazhdon:  “Të bëhen servil politik që të ja sigurojnë vetes shkollën, punën, të ardhurat? Ti shërbejnë sistemit që nga to bënë hajna të vogël, të cilët nesër gjatë natës do të vjedhin vota në mënyrë që kryetari të mbetet kryetar, kryeministri kryeministër, ndërsa ministri të mbaj karrigen? Të rriten dhe të bëhen punonjës anonim, jeta e të cilëve do të varet nga fati i shefit të tyre politik, e jo nga dija dhe puna. Çfarë shoqërie po ndërtojmë ne, ku në lartësi çohen ata që janë më të suksesshmit në korrupsion, manipulim, poltronizëm, jo parimor, gënjeshtra…? ”

Çdo vit gjithnjë e më shumë e pyes veten. Ndërsa përgjigja ishte gjithmonë e dukshme. Pyetja e drejtë është a jemi ne si shoqëri gati të bëjmë diçka në lidhje me këtë. Në zgjedhje ose jashtë tyre”, përfundon Bajrami.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Horizonti i Ri: NISË PROJEKTI “REFORMA QË KUPTOJMË TË GJITHË”
Horizonti i Ri: NISË PROJEKTI “REFORMA QË KUPTOJMË TË GJITHË”

Qëllimi kryesor i projektit është të rrisë njohuritë e qytetarëve, përfaqësuesve të OJQ-ve, aktivistëve rinorë dhe palëve të tjera të interesuara për rëndësinë e Reformës së Administratës Publike në Mal

New York: Kryeministri Dritan Abazoviq takohet me diasporën shqiptare
New York: Kryeministri Dritan Abazoviq takohet me diasporën shqiptare

Kryeministri malazez Dritan Abazoviq i cili ndodhet për një vizitë disaditore në Nju Jork, pjesëmarrjen në sesionin e 77-të të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara (OKB), zhvilloi një sërë

Tenderi në vijim: SË SHPEJTI ASFALTIMI I BULEVARDIT “TEUTA”
Tenderi në vijim: SË SHPEJTI ASFALTIMI I BULEVARDIT “TEUTA”

Menjëherë pas normalizimit të Portalit të Prokurimit Publik, Komuna e Ulqinit shpalli tender për asfaltimin e rrugëve në territorin e kësaj vetëqeverisje lokale. Siç thuhet në ftesë, vlera totale e këtyre

Suela Dibra Kaca: FËMIJËT GJITHNJË E MË SHUMË KANË NEVOJË PËR KËNDET E LOJËRAVE
Suela Dibra Kaca: FËMIJËT GJITHNJË E MË SHUMË KANË NEVOJË PËR KËNDET E LOJËRAVE

Të gjithë i kujtojmë vitet e fëmijërisë dhe ndër kujtimet që nuk i harrojmë asnjëherë janë lojërat me shokët e shoqet dhe aventurat e bukura të asaj moshe. Sot fëmijët tanë përballen me një përvojë tërësisht

Takimi me afaristët turistik: FILLUAN PREGADITJET PËR SEZONIN E ARDHSHËM
Takimi me afaristët turistik: FILLUAN PREGADITJET PËR SEZONIN E ARDHSHËM

Në hotelin Otrant, me inicjativë të Organizatës Turistike të Ulqinit, është organizuar takimi ndërmjetafaristëveturistik të qytetit, udhëheqësisë së Komunës, dhe ndërmarrjes sh.p.k. “Veprimtaritë Komunale”.