A.Gjeçbritaj: NXËNËSIT E SHKOLLËS SË KRAJËS NË TIVAR ME RASTIN E 40 VJETORIT TË TËRMETIT

Ali GjecbritajTërmeti katastrofal i cili me 15 prill 1979 shkundi deri në themel bregdetin e Malit të Zi dhe jo vetëm, goditi rënd komunën e Tivarit ku më se gjysma e viktimave kanë qënë pikërisht nga treva e komunës në fjalë. Dëmët materiale në godina shoqërore, shtëpi, banesa, ndërmarrje etj. kanë qenë të mëdha.
Pësoi shumë edhe infrastruktura rrugore.Fati e deshi që në Krajë termeti nuk shkaktoi viktima njerëzore por dëmet materiale edhe në Krajë kanë qenë të mëdha. Për ta kujtuar këtë ditë në dyzetvjetorin e kësaj fatkeqësie natyrore, të hënën më 15 prill 2019 u zhvillua një aktivitet organizuar nga njëstë operative për reagim të shpejtë në raste të situatave të jashtëzakonshme –Drejtoria për situata të jashtëzakonshme të MPB, Sherbimi i mbrojtjes së komunës së Tivarit. Drejtoria e sigurimit në det, Marina e Ushtrisë së Mali të Zi, Qendra e sigurisë Tivar, Shtëpia e shendetit Tivar, Organizata e gjahtarëve, Organizata komunale e kryqit të kuqsi dhe sektori joqeveritar i cilat vullnetarisht merret me aktivite lidhur me mbrojtjën dhe shpetimin etj. Demostrimi u organizua në sheshin para Palestrës së sportit në Tivar. Aty në praninë e shumë qyteraëve të Tivarit, nxënsëve të shkollave etj. u bë rishikimi i ushtrimeve të cilat duhet të merren në raste të tillia të fatkeqësive natyrore. Në takim moren pjesë 16 nxënës shembullorë të shkollës fillore “Gjergj Kastrioti –Skënderbeu” nga Ostrosi të udhëhequr nga mësimdhënësi e historisë, Sead Gjeçbitriqdhe i gjeografisë, Samir Çejoviq.
Përndryshe organizimin e udhëtimit të nxënsëve nga Ostrosi deri në Tivar dhe anasjelltas e ka bërë komuna. Të shtojmë në fund se nga Kraja për të shkuar në Tivar gjatësia e rrugës është rreth 45 km.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer