A.Resulani: PYLLI I FRIKSHËM I PISHAVE (Video)

I pasur me oksigjen, sulfur shërues e pejsazh që të qetëson mendjen dhe trupin në të katër stinët.

Zona për të cilën Ulqini jonë i bukur, ndër të tjera, shquhet edhe për turizëm shëndetësor. Shetitorja përgjatë pyllit të pishave, apo siç njihet nga vendasit “Rruga Allbatrosit” që nga akshami e gjerë në sabah është në errësirë të plotë.

Kjo tashmë për një periudhë shumë të gjatë.

Ankesat vijnë nga çdo anë, pothuajse të gjitha në drejtim të NP “Të mirat detare” të cilat janë përgjegjëse për mirëmbajtjen e kësaj zone.

Nga NP “Veprimtaritë Komunale” thonë që zgjidhja e vetme e këtij problemi do të ishte zëvëndësimi apo vendosja e sistemit të ri të ndriçimit në këtë zonë, pasi që për shkak të vjetërsisë së instalimeve ekzistuese, intervenimet nuk po japin rezultate, e edhe atëherë kur shohim pak dritë, errësira rikthehet dhe vazhdojmë të përballemi me të njejtat pamje.

Jo rallëherë këto pamje janë të frikshme dhe shqetësuese për numrin e madh të qytetarëve të cilët si për rekreacion apo për përfitime shëndetësore do të donin që të qetë ta përshkonin këtë rrugë e cila është një nga pasuritë tona të përbashkëta të cilat na i ka lënë në amanet natyra, amanet të cilin po e shkelim në besë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

“Riviera e Ulqinit”: QAMIL HOXHA DREJTOR I RI EKZEKUTIV
“Riviera e Ulqinit”: QAMIL HOXHA DREJTOR I RI EKZEKUTIV

Menaxheri i diplomuar i hotelerisë Qamil-Qamo Hoxha është drejtor i ri ekzekutiv i Kompanisë „Riviera e Ulqinit“. Këtë vendim Bordi i Drejtorëve të kësaj kompanie e ka marrë të hënën, në një seancë të

Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN
Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, në fillim të muajit të ardhshëm do të qëndrojë për një vizitë zyrtare dyditore në Mal të Zi, mëson Portali Ul-info. Në ditën e parë të vizitës së saj

Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)
Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)

Sot ishte një ditë e bukur në Ulqin, të cilën qytetarë të shumtë e shfrytëzuan për shëtitje apo punë në Ullishtë. Në të njëjtën kohë, disa vendosën të marrin pjesë në hapjen ceremoniale të një tjetër Festivali

Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën
Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën

Të martën, më 31 janar 2023, komunën e Ulqinit do ta vizitojë delegacion i Qeverisë së Malit të Zi në krye me kryeministrin dr. Dritan Abazoviq. Në delegacion me kryeministrin Abazoviq do të jenë ministri

Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS
Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS

Këtë vit bëhet gjysmë shekulli nga fillimi i funksionimit të Qendrës naturiste në Adë të Bunës. Në korrik të vitit 1973 u pritën mysafirët e parë dhe ishin kryesisht gjermanë të sjellë nga agjencia “Miramare”.