Abazoviq: KRIPORJA ËSHTË TENTATIV E VJEDHJES SË SHEKULLIT

Dritan Abazovic“Tenderi i 11 për Kripore, i shpallur dje, do të dështojë sepse çmimi është shumi i lartë, si dhe nuk shitet toka por e drejta për menaxhimin e saj”, deklaroi deputeti i Malit të Zi Pozitiv Dritan Abazoviq.

Ai për “Blic Crna Gora” tha që është trishtuese që këtë vit, për të tretën herë në histori, nuk do të ketë grumbullim të kripës,  si dhe që praktikisht është shkatërruar ndërmarrja e cila 80 vite ka punuar dhe ishte lokomotivë e zhvillimit të Ulqini dhe ekonomisë malazeze. “Ky është tentim që në këtë mënyrë arrogante, për 180 milion të shitet diçka që realisht si biznes nuk duhet të vlejë më shumë se pesë ose 10 milion”, tha Abazoviq duke konstatuar që bëhet fjalë për “vjedhjen e shekullit dhe historinë klasike të tranzisicionit ku me blerjen e fabrikës ajo shkatërrohet,  ndërsa me ridedikim të tokës rritet çmimi i saj në treg”.

Sipas fjalëve të tija, tani është çështje më e rëndësishme si fabrika dhe punëtorët ti kthehen punës dhe si të ringjallet ndërmarrja e cila me pak logjik ekonomike mund të jetë më shumë se rentabile, meqenëse përdor kryesisht burimet natyrore falas: diellin, erën dhe ujin e detit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME
Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME

Ju informojme se pas ngjarjes tragjike te ndodhur ne qytetin e Cetines dhe ne shenje repekti ndaj familjeve te viktimave, Keshilli Organizativ i protestes se banoreve te Krythes dhe Mërkotit kane marre

Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN
Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN

Sekretari shtetëror i Ministrisë së Financave, dr Agron Ibrahimi, dhe drejtori i Drejtorisë për Investime Kapitale, Esmir Beqaj, do të qëndrojnë të hënën per vizitë zyrtare në Komunën e Ulqinit. Ato do

Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve
Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve

Sekretarijati i përçashkët teknik i programeve ndërkufitare Mal i Zi – Shqipëri dhe Mal i Zi – Kosovë ka irgnaizuar vizitë studimore për gazetarët e medijave malazeze, gjatë së cilës kanë vizituar përfituesit

Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA
Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA

  Organizata Turistike e Ulqinit në bashkepunim me Komunen e Ulqinit me date 16.08.2022, organizojnëkoncert të muzikës klasike me fillim në ora 20.30 nëambijetin e muzeut të Kalasë. Bëhet fjalë për tenorët

Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR
Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR

Komuna e Ulqinit me mbështetjen e Drejtorisë së Punëve Publike së shpejti do të shpallë tenderin për asfaltimin e Bulevardit Teuta, mëson Portali Ul-info. Pritet që kjo punë të kryhet menjëherë pas përfundimit