Abazoviq Llukshiqit: DËNONI DHUNËN NË GAZA

Dritan Abazoviq, Dritan AbazovicNë mbledhjen e djeshme të përbashkët të Këshillit për integrime evropiane dhe Këshillit për marrëdhënie ndërkombëtare në Kuvendin e Malit të Zi deputeti i MZ Pozitiv Dritan Abazoviq ka kërkuar nga shefi i diplomacisë malazeze Igor Llukshiq që zyrtarisht të dënojë dhunën brutale të Izraelit në Gaza.

“Keni ditur të akuzoni Sirinë për shkak të armëve kimike, jeni lajmëruar edhe me rastin e Ukrainës dhe duhej të dënonit edhe dhunën në Gaza”, theksoi Abazoviq.

Llukshiq tha që kjo është kjo është e saktë dhe mbas kësaj shtoi që Mali i Zi dënon çdo lloj dhune. “Ne angazhohemi që anët e konfliktuara të ulen në tryezën negociuese”, tha ministri i punëve të jashtme duke thënë që civilët nuk duhet të jenë viktima.

Sipas fjalëve të tija, çdo jostabilitet në Mesdhe, para ose më vonë, ka reperkusion në Mal të Zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…