Abazoviq në Tiranë: PJESËMARRËS NË TUBIMIN E PARLAMENTARËVE TË BALLKANIT

Dritan Abazoviq Strazbur, Dritan Abazovic StrazburAnëtari i Këshillit për marrëdhënie ndërkombëtare dhe emigrantë, deputeti mr Dritan Abazoviq, si anëtarë i Grupit punues, merr pjesë në takimin e Grupit të punës të Asamblesë parlamentare të Procesit të Bashkëpunimit të Europës juglindore – SEECP, e cila në kuadër të udhëheqjes shqiptare me këtë iniciativë mbahet sot në Tiranë, njoftohet nga Kuvendi i Malit të Zi.

Grupi i punës “SEECP” është formuar me qëllim të mendimit të modalitetit të funksionimit dhe përgatitjes të kornizës ligjore të Asamblesë parlamentare të Procesit të Bashkëpunimit në Europën juglindore – SEECP.

Në mbledhjen e sotme, ku mikpritës do të jetë kryetari i Parlamentit shqiptare Ilir Meta, do të bisedohet për Sekretariatin “SEECP”, mënyrën e funksionimit dhe financimit të tij, si dhe selinë në pesë vitet e ardhshme.

Abazoviq në mes propozimeve të ofruara, të Stambollit dhe Sofjes, ka përkrahur kandidaturën e metropolit turk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…

Ulqin: Kumtesë mbi aktivitetin e Komunës

Shërbimi i Mbrojtjes dhe Shpëtimit të Komunës së Ulqinit niset në ndihmë në qytetin e Shkodrës. Pas zjarrit që ka kapluar një lagje në Shkodër dhe me kërkesë të Kryetarit të Bashkësisë Shkodër z.Benet Beci