Abazoviq: PËR SHKAK TË VALDANOSIT KUNDËR DRAFTIT TË PHU-së

Dritan Abazoviq, Abazovic “Drafti i Planit hapësinor-urbanistik të Ulqinit për shkak të zgjidhjes së propozuar për Valdanos është i papranueshëm për ne”, ka deklaruar kryetari i Këshillit komunal të Malit të Zi Pozitiv Dritan Abazoviq.

Ai për Portalin UL-info tha që kjo parti kundërshton çdo lloj betonizimi të gjirit të Valdanosit. Sipas fjalëve të tija, zgjedhja më e mirë është që kjo hapësirë të valorizohet sipas modelit të Qendrës ndërkombëtare ekologjike .

“Edhe disa zona tjera të qytetit, siç është Pylli i pishave, mbas hotelit “Albatros”, dhe Plazhi i madh nuk janë mjaftueshëm në përputhje me qëndrimet tona, por jemi të gatshëm që rreth tyre çështjeve të kërkojmë kompromise në interes të qytetarëve. Nga ana tjetër, Valdanosin duhet ta ruajmë në tërësi dhe rreth kësaj pike, të paktën sa i përket neve, nuk ka diskutim”, tha Abazoviq dhe shtoi: “Fundja, mbrojtja e Valdanosit me insistimin tonë ka hyrë në marrëveshjen e koalicionit, kështu që mendojmë që është detyrim i partnerëve tonë që bashkë të tentojmë të bindim Qeverinë e Malit të Zi, e cila e harton këtë dokument planifikues, të pranojë këtë qëndrim”.

Kryetari i MZP në Ulqin ka theksuar që ideja e “QNE-së Valdanos” është në interesin e përgjithshëm. “Po ashtu kuptojmë që disa përpiqen që nëpërmjet të këtij dokumenti të shtyjnë edhe disa interesa private, por këto tentime për ne janë të papranueshme”, përfundoi ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Abazoviq: NË ULQIN NË SHTATOR FILLON NDËRTIMI I HOTELEVE TË KATEGORISË SË LARTË
Abazoviq: NË ULQIN NË SHTATOR FILLON NDËRTIMI I HOTELEVE TË KATEGORISË SË LARTË

Kryeministri i Malit të Zi Dr Dritan Abazoviq tha se Ulqini më në fund do të ketë hotele me pesë yje. Siç deklaroi ai, “Sunny Palace” do të ndërtojë një hotel luksoz në vendin e ish “Galebit”, në të cilin

OT: MBI 40 MIJË MYSAFIRË TË REGJISTRUAR QËNDROJNË NË ULQIN
OT: MBI 40 MIJË MYSAFIRË TË REGJISTRUAR QËNDROJNË NË ULQIN

Edhe në mes te gushtit Ulqini shënon një vizitë të shkëlqyer, bëjnë të ditur nga Organizata Turistike. Siç theksohet, në rivierën e Ulqinit qëndrojnë 40.715 mysafirë, prej të cilëve rreth 80 për qind janë

Sonte manifestimI tradicional: “DITËT E BAMIJEVE” NË KALA
Sonte manifestimI tradicional: “DITËT E BAMIJEVE” NË KALA

Aktiviteti “Ditët e bamjes”, tradicionalisht për të pestën vit me radhë do të mbahet sonte, në sheshin Servantes në “Palata Venezia” në Kala, me fillim nga ora 20:00. Turistëve dhe të gjithë vizitorëve

Forca: A.LLUNJI KOORDINATOR PËR ULQIN DHE TIVAR NË TË MIRAT DETARE
Forca: A.LLUNJI KOORDINATOR PËR ULQIN DHE TIVAR NË TË MIRAT DETARE

  Nga Forca e re demokratike është kumtua që sot Asllan Llunji është emëruar Koordinator për Ulqin e Tivar në Ndërmarrjen të Mirat Detare. Asllani lindi në Tivar me 12.02.1992. Shkollën fillore e

Qeveria: GJITHÇKA GATI PËR FILLIMIN E NDËRTIMIT TË KOPSHTIT NË FUSHËN E ULQINIT
Qeveria: GJITHÇKA GATI PËR FILLIMIN E NDËRTIMIT TË KOPSHTIT NË FUSHËN E ULQINIT

Ajo që është pritur prej shtatë vitesh, ndërtimi i çerdhes së re në Fushën e Ulqinit, është në prag të realizimit. Për këtë projekt kredia është miratuar nga Banka për Zhvillim e Këshillit të Evropës,