Abazoviq: PLAÇKITJEN E TË MIRAVE DETARE TA PARANDALOJNË KOMUNAT BREGDETARE

Dritan-Abazovic-015-1Deputeti i Malit të Zi Pozitiv Dritan Abazoviq tha në tubimin protestues të qytetarëve të Tivatit të shtunën në mbrëmje që vendimi i Gjykatës së lartë me të cilin prona private në zonën e të Mirave detare praktikisht shpallet pronë shtetërore është vetëm uverturë para Ligjit të ri për të mirat detare. „Strategjia e pushtetit është që nga ky resurs më i vlefshëm të mbulohen minuset e financave publike. NP për menaxhimin e të mirave detare është agjenci klasike për thithjen e pronës së popullit të thjeshtë dhe të trashëgimisë tuaj“, tha ai.

Sipas fjalëve të tija, në këtë punë të gjithë duhet të mblidhen: komunat bregdetare, bashkësitë lokale, OJQ dhe shoqatat anëtarët e të cilave janë personat të cilët në zonën e të mirave detare kanë pronën e vet.

Abazoviq ftoj kryetarët e të gjitha komunave bregdetare të qëndrojnë mbas interesave të bashkëqytetarëve të vet dhe të nënshkruajnë kërkesat e tyre.

Komuna e Tivatit ka përkrahur kërkesat të cilat të shtunën i kanë deklaruar qytetarët në këtë tubim.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave.

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi,

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me