Abazoviq: PUSHTETI I PËRGJEGjSHËM DO TË JEPTE DORËHEQJE

“Është e qartë që nuk ekziston shumicë absolute për çdo çështje të rëndësishme, kjo është treguar para dy ditëve gjatë votimit, është treguar mbrëmë, por edhe sot me tërheqjen e rebalancit. Çdo pushtet i përgjegjshëm në këtë moment do të jepte dorëheqje”, tha për agjencinë Mina deputeti i Partisë Pozitive Dritan Abazoviq.

Ai theksoi që nuk pret nga pushteti që ta bëj një gjë të tillë, sepse, siç shtoi ai, kanl treguar nivel të lartë të papërgjegjësisë.

Abazoviq mendon që ka përpjekje të simulimit të demokracisë nga ana e partnerve më të vogël në pushtet.

“Në kuptimin që ato, duke mos dashur të shkojnë kundër interesave të qytetarëve, shpesh e lejnë Partinë demokratike të socialistëve në pakicë kohën e fundit. Kjo megjithatë është e pamjaftueshme që ato të lëshojnë pozitat e veta komode dhe pastaj vetë apo me dikë tjetër të formojnë shumicë të re mbas zgjedhjeve të ardhshme”, precizoi Abazoviq.

Sipas fjalëve të tija, kjo situatë është e paqëndrueshme dhe pret që në vjeshtë “diçka të lëviz nga bllokimi i tanishëm”, përkatësisht që Qeveria të jap dorëheqje dhe Kuvendi të ja kthej mandatin qytetarëve.

“Kjo do të ishte më korrekte, në të kundërt edhe më tej do të mundohemi  dhe torturohemi kështu, vetëm që dikush të rrijë në pozitat e veta një, dy apo tre muaj më gjatë seç është reale”, përfundoi Abazoviq.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN
Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, në fillim të muajit të ardhshëm do të qëndrojë për një vizitë zyrtare dyditore në Mal të Zi, mëson Portali Ul-info. Në ditën e parë të vizitës së saj

Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)
Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)

Sot ishte një ditë e bukur në Ulqin, të cilën qytetarë të shumtë e shfrytëzuan për shëtitje apo punë në Ullishtë. Në të njëjtën kohë, disa vendosën të marrin pjesë në hapjen ceremoniale të një tjetër Festivali

Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën
Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën

Të martën, më 31 janar 2023, komunën e Ulqinit do ta vizitojë delegacion i Qeverisë së Malit të Zi në krye me kryeministrin dr. Dritan Abazoviq. Në delegacion me kryeministrin Abazoviq do të jenë ministri

Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS
Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS

Këtë vit bëhet gjysmë shekulli nga fillimi i funksionimit të Qendrës naturiste në Adë të Bunës. Në korrik të vitit 1973 u pritën mysafirët e parë dhe ishin kryesisht gjermanë të sjellë nga agjencia “Miramare”.

Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT
Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT

Me rastin e fillimit të realizimit të projektit “Furnizimi me ujë dhe rregullimi i ujërave të zeza në bregdetin e Adriatikut – V, Ulqin”, kryetari i Komunës së Ulqinit Omer Bajraktari me bashkëpunëtorë