Abazoviq: SË PARI KTHIMI PASTAJ VALORIZIMI I RESURSEVE

Dritan AbazoviqDeputeti i Malit të Zi Pozitiv Dritan Abazoviq ka deklaruar që nuk do të shkoj lehtë privatizimi i potencialeve turistike dhe natyrore të Ulqinit, sepse, siç tha, pikënisja është e gabuar. “Nuk kam asgjë kundër planit i cili ka të bëj me lokalitetet e caktuara të cilët realisht duhet të valorizohet, por jo të gjithë, sidomos jo Valdanosi ku kemi problem të madh pronësor dhe i cili nuk mund të realizohet sepse nuk ekziston vullneti i qytetarëve”, tha ai për “Vijesti”.

Sipas fjalëve të tija, investitorëve potencial në Ulqin iu është vështirësuar puna sepse askush nuk e donë vetëm objektin, ndërsa të ketë problem me regjistrimin e tokës.

Ai tha që dyshon që Këshilli për privatizim dhe projekte kapitale, në krye të së cilit është kryeministri Millo Gjukanoviq, do të arrijë të sjell investitorë me renome në krahasim me ato prej viteve të mëhershme pronari i të cilëve nuk është ditur ose këto kompani nuk janë marrë me veprimtari për të cilat ka nevojë Ulqini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Në fund të vitit: NË ULQIN LEDRI VULA, ALBAN SKENDERAJ, S.QETKOVIQ…
Në fund të vitit: NË ULQIN LEDRI VULA, ALBAN SKENDERAJ, S.QETKOVIQ…

Javët e fundit të këtij viti do t’i kalojmë në një atmosferë festive, me pije, ushqim, e mbi të gjitha muzikë të mire. Në skenën e “Sweet December” me 24 dhjetor do të ngjiten: Accoustic

CEDIS: EDHE TË ENJTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË ENJTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të enjten, më 8 dhjetor, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Pistulla,

Prezantohet programi Sweet December: MUND TË TËRHEQIM TURISTËT NGA I GJITHË RAJONI
Prezantohet programi Sweet December: MUND TË TËRHEQIM TURISTËT NGA I GJITHË RAJONI

“Besojmë se kemi eventin më të bukur që do ta ringjallë Ulqinin në këtë periudhë, me të cilin mund të tërheqim mysafirë nga i gjithë rajoni”, tha të mërkurën në prezantimin e programit të eventit “Sweet

Me mbështetjen e diasporës: HAPET FURRA E BUKËS NË OSTROS
Me mbështetjen e diasporës: HAPET FURRA E BUKËS NË OSTROS

Shoqata “Kraja”, e cila vepron në SHBA dhe ka filialin e saj në vendlindje, ka realizuar projektin e fundit – furrën e bukës në Ostros, transmeton Barinfo. Vitet e fundit kjo zonë nuk kishte furrë buke,

Teatri Teuta: TË SHTUNËN “SY N’SY“ ME BASHKIMIN
Teatri Teuta: TË SHTUNËN “SY N’SY“ ME BASHKIMIN

Stand up komedia të „Teatrit Teuta“, SY N’SY me aktorin Bashkim Alaj, do të shfaqet të shtunën, me 10 dhjetor, në Sallën e Madhe të Qendrës për Kulturë. Të ftuarit e Bashkimit do të jenë kryetarët