Abazoviq: TË RINJTË BARTËSIT E NDRYSHIMEVE

Dritan Abazoviq, Abazovic Deputeti i Malit të Zi Pozitiv Dritan Abazoviq, ka deklaruar për “Radio Evropa e lirë” që të rinjtë mund të jenë bartësit e ndryshimeve të mëdha shoqërore. “Pikërisht kuadrat e rinj mund të bartin   reformën e shoqërisë për arsye se janë fleksibil dhe më lehtë mund të absorbojnë të gjitha proceset të cilat ndodhin brenda dhe rreth vendit, në këtë kohë moderne teknologjike në të cilën jetojmë. Për këtë arsye mendoj që është shumë me rëndësi që këto njerëz të rinj të fitojnë shansin e vet dhe që vetëm ashtu shoqëria mund të transformohet”, tha ai.

Sipas fjalëve të tija, “luanë të rinj”, si bartës potencial të ndryshimeve politike dhe shoqërore, ka në parti, por shpesh janë të shtypur nga liderët të cilët në mënyrë autokratike udhëheqin partinë. “Dhe në vend që të jenë luan, në kuptimin e udhëheqësve të ndryshimeve të mëdha, ato në fakt bëhen shumë të ngjashëm me to dhe  kreativitetin e vet që deri atëherë e kishin. Në këtë mënyrë thjesht e diskualifikojnë veten si dikush që mundet të jetë sado-kudo i mbajtur në mend si dikush që vërtet sjell ndryshime”, shtoi Abazoviq.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave. Siç ka thënë sot në Ulqin, Dushan Bugarin, zyrtar

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do