Abazoviq: ULQINI GARANT PËR AUTOSTRADËN!

Autoput, AutostradaDeputeti i pavarur në Kuvendin e Malit të Zi Dritan Abazoviq ka thënë se kërcënimi më i madh për moskthimin e kredisë për pjesën e parë të autostradës prej Smokovac deri në Mateshevo – i bie Ulqinit.

“Sot në Parlament disa herë është përmend çështje se a është arritur marrëveshja me Kinezët që garant për moskthimin eventual të kredisë të jenë dhe aranzhimet me Plazhin e madh, askush nga Qeveria nuk dëshiroi të përgjigjet. Pra, as ta pohojë dhe as ta mohojë këtë”, tha Abazoviq.

Mediet malazeze më herët shkruanin se gjatë zhvillimit të negociatave Kinezët kanë kërkuar që t’iu lejohet që në afat të gjatë të marrin me qira Portin e Tivarit dhe Plazhin e madh dhe që aty të investojnë 1,5 miliard euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…

Ulqin: Kumtesë mbi aktivitetin e Komunës

Shërbimi i Mbrojtjes dhe Shpëtimit të Komunës së Ulqinit niset në ndihmë në qytetin e Shkodrës. Pas zjarrit që ka kapluar një lagje në Shkodër dhe me kërkesë të Kryetarit të Bashkësisë Shkodër z.Benet Beci