Abazoviq: URREJTJA DHE INTOLERANCA NUK ÇOJNË NË EUROPË

Dritan AbazovicDeputeti në Kuvendin e Malit të Zi Dritan Abazoviq ka dënuar gjuhën e urrejtjes dhe daljet nacionaliste dhe ekstremiste, të cilët në cilëndo mënyrë ngrohin urrejtjen kombëtare dhe intolerancën, duke theksuar që ky nuk është koncept i Malit të Zi europian. “Misioni emancipues është të krijojmë ura, të afrojmë njerëzit. Kjo është rrugë më e vështirë, por e vetmja rrugë e drejtë e cila mund të sjell paqe dhe tolerancë dhe e cila mund ta bëjë regjionin vend shumë më progresiv dhe më të mirë për jetesë”, tha Abazoviq për agjencinë MINA.

Ai, duke komentuar ngjarjet në disa qytete të Malit të Zi, mbas ndeshjes Serbi-Shqipëri, ka thënë që arsyet për këtë duhet kërkuar në faktin që ky vend ka ndërtuar sistem të dobët të shoqërisë qytetare i cili më shumë është demagogjik.

“Elitat politike të cilët përdorin këto ngjarje për të përfituar poenë politik, duke menduar  që i bëjnë vetes dobi afatshkurte politike, duhet të jenë të vetëdijshëm që në afatgjatë i bëjnë dëm vetes dhe tërë shoqërisë”, tha ai dhe shtoi që shkak i të gjithëve është situata e vështirë ekonomike për çarsye njerëzit janë të frustruar dhe që i shtynë të jenë objekt i manipulimeve dhe grindjeve kombëtare, fetare dhe të ndonjë karakteri tjetër.

Siç theksoi, rruga europiane nuk nënkupton konflikte të reja, ndryshimin e kufijve dhe zgjerimin e mëtejmë të intolerancës. “Përkundrazi, rruga jonë evropiane nënkupton shkallë më të lartë të unitetit, shoqërisë qytetare dhe krijimin e regjionit në të cilin kufijtë nuk do të ndryshohen, por do të bëhen të padukshëm”, tha Abazoviq.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME
Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME

Ju informojme se pas ngjarjes tragjike te ndodhur ne qytetin e Cetines dhe ne shenje repekti ndaj familjeve te viktimave, Keshilli Organizativ i protestes se banoreve te Krythes dhe Mërkotit kane marre

Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN
Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN

Sekretari shtetëror i Ministrisë së Financave, dr Agron Ibrahimi, dhe drejtori i Drejtorisë për Investime Kapitale, Esmir Beqaj, do të qëndrojnë të hënën per vizitë zyrtare në Komunën e Ulqinit. Ato do

Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve
Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve

Sekretarijati i përçashkët teknik i programeve ndërkufitare Mal i Zi – Shqipëri dhe Mal i Zi – Kosovë ka irgnaizuar vizitë studimore për gazetarët e medijave malazeze, gjatë së cilës kanë vizituar përfituesit

Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA
Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA

  Organizata Turistike e Ulqinit në bashkepunim me Komunen e Ulqinit me date 16.08.2022, organizojnëkoncert të muzikës klasike me fillim në ora 20.30 nëambijetin e muzeut të Kalasë. Bëhet fjalë për tenorët

Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR
Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR

Komuna e Ulqinit me mbështetjen e Drejtorisë së Punëve Publike së shpejti do të shpallë tenderin për asfaltimin e Bulevardit Teuta, mëson Portali Ul-info. Pritet që kjo punë të kryhet menjëherë pas përfundimit